Online Cursus Kooktechnieken voor Thuis
Deze cursus volgenBen jij thuis de kok en wil je je skills verbeteren? Wil je begrijpen wat er gebeurt in plaats van recepten maken die soms wel en soms niet lukken? Wil je een betere thuiskok worden door basistechnieken te leren? In deze online kookcursus leer je vlees, vis, eieren, aardappel, rijst, pasta, soep en saus te bereiden. Je gaat daardoor iedere dag gezonder, sneller en lekkerder eten.
Wat krijg je in deze cursus:
81 videolessen over kooktechnieken
Meer dan 3 uur aan video’s over kooktechnieken
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de online cursus Kooktechnieken voor Thuis
Kooktechnieken
Hier leer je stomen, poffen en wokken. Koken, blancheren en bakken. Koken met de oven, snelkookpan en ja: de magnetron. Daarnaast leer je paneren en heerlijke bouillon trekken.
Snijtechnieken
Hoe zet je je mes aan en hoe snijd je als een kok? Julienne, brunoise en chiffonade. Snipperen, schillen en pellen, ook met de dunschiller en de mandoline.
Groenten
Van koken tot stoven en blancheren tot braden in de oven. Groenten zijn gezond, lekker, divers en eenvoudig te bereiden.
Vlees
Hoe bak je een kipfilet of biefstuk? Waar moet je op letten bij gehaktballen en hoef maak je het lekkerste stoofvlees?
Vis
Vis bereiden lijkt wellicht lastig, maar het is eenvoudiger dan vlees klaarmaken. Robert laat je de gaarheden zien en hoe je vis bakt, pocheert en stoomt.
Eieren
Hoe kun je eieren scheiden en hoe maak je een heerlijke omelet of smeuïge scrambled eggs?
Aardappels, rijst & pasta
Hoe kook je verse en droge pasta, en hoe serveer je dat? Je leert hier ook goudbruine aardappels bakken en aardappelpuree maken. Rijst kookt Robert voor je in de rijstkoker en stoomoven. En oké: we doen er risotto bij.
Soep en saus
Franse klassiekers zoals bouillon trekken en roux maken leer je hier. Maar ook vinaigrette en tapenade. Wat mediterraner zijn de klassieke Italiaanse ragù, salie-boter-saus en Spaanse gazpacho.
Verdieping
In welk vet ga je bakken en in welke pan? Hoe werkt het warmte-overdracht en hoe krijg je een mooi korstje op je vlees of vis? Een stukje verdieping, vaak met een licht wetenschappelijke inslag.