fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Bier Cursus

Gratis proefles

Master biersommelier en zytholoog Fiona de Lange is Nederlands bekendste bierexpert. Ze wordt door de pers ook wel de Nederlandse bierkoningin genoemd. Ze volgde de belangrijkste bieropleidingen in binnen- en buitenland en schreef 4 boeken over bier. Dagelijks verzorgt ze biertrainingen, adviseert ze brouwers en ondersteunt ze horeca. Ze deelt nu met jou haar uitgebreide kennis over bier in deze online bier cursus.

Wat je krijgt in deze biercursus:

68 videolessen over bier
Meer dan 5 uur aan video’s over bier in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met Fiona de Lange en culinair expert Robert Verweij via de online community

Inhoud van de online bier cursus

01.

Proeven & productie

Meer over de ingrediënten en productie van bier: hoe ontstaan specifieke smaken en aroma's en hoe geniet je daar het meest van?

02.

Belgische bieren

Fiona vertelt je alles over abdijbier, trappistenbier, Lambiek, witbier en nog veel meer Belgische biersoorten.

03.

Nederlandse bieren

Leer alles over de historie en soorten van ons Nederlandse bier. Welke stijlen zijn er en welk glaswerk gebruik je daarvoor?

04.

Tsjechische & Duitse bieren

Van het Tsjechische oer-pils tot Schwarzbier, van Munisch Dunkel tot Weizenbock. En nog veel meer.

05.

Engelse & Ierse bieren

IPA & Porter, Stout & Brown Ale. Om mee te beginnen, want er zijn zeer veel stijlen in Engeland, Ierland maar ook Schotland!

06.

Franse & Italiaanse bieren

Hoewel dit niet de bekendste en grootste bierproducenten zijn, gebeurt er hier toch een hoop spannends!

07.

Amerikaanse bieren

Hier vind je mega-producenten en micro-breweries met een mooie historie maar ook altijd nieuwe trends.

08.

Rijpen & bewaren

Veel bieren zijn om zo snel mogelijk te drinken. Maar er zijn ook bierstijlen die lekkerder worden na een goede rijping. Maar hoe doe je dat? Fiona vertelt je er alles over.

09.

Bier & food

Mooie bieren zie je steeds vaker aan de eettafel en dat is terecht. Maar hoe kun je het best gerechten en bieren combineren?

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een proefles van de online bier cursus bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.