Online Bier Cursus
Gratis proeflesMaster biersommelier en zytholoog Fiona de Lange is Nederlands bekendste bierexpert. Ze wordt door de pers ook wel de Nederlandse bierkoningin genoemd. Ze volgde de belangrijkste bieropleidingen in binnen- en buitenland en schreef 4 boeken over bier. Dagelijks verzorgt ze biertrainingen, adviseert ze brouwers en ondersteunt ze horeca. Ze deelt nu met jou haar uitgebreide kennis over bier in deze online bier cursus.
Wat je krijgt in deze biercursus:
68 videolessen over bier
Meer dan 5 uur aan video’s over bier in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met Fiona de Lange en culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de online bier cursus
Proeven & productie
Meer over de ingrediënten en productie van bier: hoe ontstaan specifieke smaken en aroma's en hoe geniet je daar het meest van?
Belgische bieren
Fiona vertelt je alles over abdijbier, trappistenbier, Lambiek, witbier en nog veel meer Belgische biersoorten.
Nederlandse bieren
Leer alles over de historie en soorten van ons Nederlandse bier. Welke stijlen zijn er en welk glaswerk gebruik je daarvoor?
Tsjechische & Duitse bieren
Van het Tsjechische oer-pils tot Schwarzbier, van Munisch Dunkel tot Weizenbock. En nog veel meer.
Engelse & Ierse bieren
IPA & Porter, Stout & Brown Ale. Om mee te beginnen, want er zijn zeer veel stijlen in Engeland, Ierland maar ook Schotland!
Franse & Italiaanse bieren
Hoewel dit niet de bekendste en grootste bierproducenten zijn, gebeurt er hier toch een hoop spannends!
Amerikaanse bieren
Hier vind je mega-producenten en micro-breweries met een mooie historie maar ook altijd nieuwe trends.
Rijpen & bewaren
Veel bieren zijn om zo snel mogelijk te drinken. Maar er zijn ook bierstijlen die lekkerder worden na een goede rijping. Maar hoe doe je dat? Fiona vertelt je er alles over.
Bier & food
Mooie bieren zie je steeds vaker aan de eettafel en dat is terecht. Maar hoe kun je het best gerechten en bieren combineren?
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend