Je leert bij ons het hele broodbakproces begrijpen en beheersen, waardoor je brood beter, smakelijker en luchtiger wordt. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.
Online Brood Cursus
Gratis proeflesEr is bij koks en hobby-bakkers veel behoefte aan nieuwe broodskills. In deze online broodcursus leer je alle tips & tricks van dé broodbakker van Nederland, Edwin Klaasen.
Wat krijg je in deze cursus:
45 videolessen over brood bakken
Meer dan 3 uur aan video’s over brood in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de brood cursus
Basics
De basics van brood: wat moet je allemaal weten en begrijpen om je processen goed te beheersen? Brood bakken is namelijk geen kunstje of een recept, het is constant met je kennis en ervaring het proces bijsturen zodat je een goed resultaat krijgt.
Deeg maken
Hier leer je alles over deeg: het maken, opbollen en recepten.
Het rijsproces
Het rijsproces is niet alleen heel belangrijk, maar ook is een goed begrip ervan voor veel mensen de start van het bakken van top-brood.
Woeste knoest
De woeste knoest is een archetype vloerbrood. Hierop kun je vrijuit variëren, van mini-broodjes, tot dubbele versies en broden in een broodvorm.
Knuffeldeeg
Knuffeldeeg is geen recept, maar een techniek. Met deze techniek maak je bijvoorbeeld gevulde broden, baquettes en ciabbatti.
Zuurdesem
Hier leer je alles over brood bakken met zuurdesem.
Bakken & ovens
Hier leer je alles over het bakken van brood en brood-ovens.
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend