fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Cursus Chocolade

Gratis proefles

Wil je echt goed leren bonbons maken en chocolade verwerken? Volg dan onze chocolade cursus met docent Ruben van Trigt!

Wat je krijgt in deze chocolade cursus:

48 videolessen over chocolade

Meer dan 3 uur aan video’s over chocolade in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met Ruben van Trigt en culinair expert Robert Verweij via de online community

Ruben van Trigt is één van de beste patissiers van Nederland. Hij volgde alle patisserie-en chocolaterie opleidingen van Culinair Centrum Beverwijk en leerde dus van toppers als Jeroen Goossens, Fred Colli en Tineke Hendrikse. Onder hun begeleiding deed hij mee aan veel wedstrijden zoals de Beste Bonbon van Nederland, de Dobla Pastry Battle, de Dutch Pastry Decathlon en de EvenTT Culinair in de patisserie klasse. Op de laatste 3 won hij goud.

Met z’n bedrijf Frivolité maakt hij iedere dag patisserie & chocolade creaties van topniveau. Daarnaast deelt hij zijn enorme kennis met jou in deze online chocolade cursus. Na deze complete cursus kun je heel goed chocolade verwerken tot letters, figuren en garnituren met allerlei kleuren en vullingen van je keuze. De nadruk ligt op bonbons maken en hun vullingen. Je leert alle details over spuitbonbons, snijbonbons en mouleerbonbons. De kracht zit in alle kleine details die Ruben met je deelt. Hierdoor serveer jij na de cursus alleen nog maar perfect gelukte chocolade en bonbons!

Voorbeeld van een instructievideo

Inhoud van de online chocolade cursus

01.

De basis

Het beginpunt met alle informatie om te starten met chocolade. Een stukje geschiedenis, herkomst, soorten, hardware en een heel handige foutenanalyse.

02.

Basistechnieken

Hier leer je waardevolle technieken voor het werken met chocolade. Holle figuren (van paashaas tot kerstman), spetteren, kwasten, de spuitzak gebruiken en natuurlijk het cornetje vouwen.

03.

Smelten en tempereren

Dit is misschien wel de belangrijkste module van de chocolade cursus. Hier leer je alle details en werkwijzen van het chocolade smelten, warm houden, tempereren, enten en tableren.

04.

Spuitbonbons

Deze module gaat over het maken van spuitbonbons en de vullingen. Een goed vertrekpunt als je begint met bonbons en chocolade. Ze lukken namelijk praktisch altijd!

05.

Snijbonbons

Hier leer je goed om snijbonbons en de vullingen te maken. Snijbonbons zijn meestal doorhaalbonbons, net als spuitbonbons. Waar moet je op letten bij de vulling en hoe krijg je ze strak en uniform?

06.

Mouleerbonbons

Over het maken van bekendste bonbons: mouleerbonbons en de vullingen. Mouleerbonbons worden ook wel gietbonbons genoemd.

07.

Kleuren & cacaoboter

Deze chocolade-module gaat over het tempereren en kleuren van cacaoboter, dus ook over het kleuren van chocolade.

08.

Garnituren

Noten, rozijnen en fruit toevoegen aan je chocolade? Je leert het hier! Ook demonstreert Ruben plastische chocolade, galetjes, veertjes, flikken en gecarameliseerde pistache. Hierna kun je zelf honderden garnituren maken en verzinnen.

09.

Recepten en documenten

Alles nog eens op je gemak nalezen of uitprinten? Hier vind je alle bonbon-recepten en werkwijzes voor alle soorten bonbons.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend proeflessen van de online chocolade cursus bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proeflessen.