In landen als Italië of Japan is frituren gewoon een bereidingswijze als ieder ander. Met schoon vet en de juiste portiegrootte kun je dan ook prachtige groentegerechten maken die bovendien door veel mensen heel lekker gevonden worden. Bij frituren houd je immers veel vocht vast als je een beschermlaagje gebruikt en er is veel smaak door de Maillardreactie. Zonder beschermlaagje verlies je wel wat vocht, wat dan weer leidt tot meer concentratie van de groente. Daarnaast blijft groente zoeter bij bereidingen in vet dan bereidingen in water: suiker lost namelijk op in water, maar niet in vet. Daarnaast gaat frituren heel gelijkmatig: olie en hitte komen direct overal. Dat is bij grillen en in de oven niet altijd het geval. Dit en nog veel meer ga je leren in onze online cursus frituren.
Online Cursus Frituren
Gratis proeflesDeze prachtige bereidingswijze heeft in Nederland onterecht een slechte naam. Het komt waarschijnlijk door onze zeer matige frituurkwaliteiten en het voedsel dat doorgaans gefrituurd wordt. In deze online cursus frituren gaan we je leren hoe je gefrituurde culinaire hoogstandjes kan maken.
Wat je krijgt in deze cursus frituren:
37 videolessen over frituren
Meer dan 4 uur aan video’s over frituren in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de cursus frituren
Basics
Voor je kunt beginnen met creatieve frituur-uitspattingen, raden we je aan om hier met de basis te beginnen.
Paneren en beslag
Als je de basisbeginselen van paneren en beslag maken kent, blijft niets meer onfrituurbaar voor jou...
Groenten en aardappels
Van aardappels kun je chips en patat maken. Die kun je met de kennis in deze lessen perfectioneren. Maar ook andere planten kun je prima frituren!
Vis en vlees
Van kip-kibbeling tot zwezerik, van Kentucky Fried Chicken tot Scottish eggs: er gaat een wereld voor je open. En niet alleen op snack-niveau, ook op hoger culinair niveau kun je met deze lessen uit de voeten.
Kroketten en loempia's
Klinken deze bereidingen je wat banaal in de oren? Think again! Niet voor niets zijn zoveel topchefs weg van de kroket: krokant van buiten en zacht van binnen. Met zeer veel mogelijkheden om je creativiteit erin te stoppen, zolang je je basiskennis goed op orde hebt.
Rijst, Pasta en Pizza
Gefrituurde pasta en pizza zijn wellicht geinige gadgets, maar het frituren van rijst kent vele verschijningsvormen in diverse culturen. Dus van kroepoek tot nasibal.
Mayo en desserts
Er zijn een hoop desserts te bedenken met de frituurpan, maar de gefrituurde candybar of bol ijs blijft favoriet. Daarnaast als toegift twee mayonaise-video's.
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend