fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Cursus Frituren

Gratis proefles

Deze prachtige bereidingswijze heeft in Nederland onterecht een slechte naam. Het komt waarschijnlijk door onze zeer matige frituurkwaliteiten en het voedsel dat doorgaans gefrituurd wordt. In deze online cursus frituren gaan we je leren hoe je gefrituurde culinaire hoogstandjes kan maken.

Wat je krijgt in deze cursus frituren:

37 videolessen over frituren

Meer dan 4 uur aan video’s over frituren in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

In landen als Italië of Japan is frituren gewoon een bereidingswijze als ieder ander. Met schoon vet en de juiste portiegrootte kun je dan ook prachtige groentegerechten maken die bovendien door veel mensen heel lekker gevonden worden. Bij frituren houd je immers veel vocht vast als je een beschermlaagje gebruikt en er is veel smaak door de Maillardreactie. Zonder beschermlaagje verlies je wel wat vocht, wat dan weer leidt tot meer concentratie van de groente. Daarnaast blijft groente zoeter bij bereidingen in vet dan bereidingen in water: suiker lost namelijk op in water, maar niet in vet. Daarnaast gaat frituren heel gelijkmatig: olie en hitte komen direct overal. Dat is bij grillen en in de oven niet altijd het geval. Dit en nog veel meer ga je leren in onze online cursus frituren.

Inhoud van de cursus frituren

01.

Basics

Voor je kunt beginnen met creatieve frituur-uitspattingen, raden we je aan om hier met de basis te beginnen.

02.

Paneren en beslag

Als je de basisbeginselen van paneren en beslag maken kent, blijft niets meer onfrituurbaar voor jou...

03.

Groenten en aardappels

Van aardappels kun je chips en patat maken. Die kun je met de kennis in deze lessen perfectioneren. Maar ook andere planten kun je prima frituren!

04.

Vis en vlees

Van kip-kibbeling tot zwezerik, van Kentucky Fried Chicken tot Scottish eggs: er gaat een wereld voor je open. En niet alleen op snack-niveau, ook op hoger culinair niveau kun je met deze lessen uit de voeten.

05.

Kroketten en loempia's

Klinken deze bereidingen je wat banaal in de oren? Think again! Niet voor niets zijn zoveel topchefs weg van de kroket: krokant van buiten en zacht van binnen. Met zeer veel mogelijkheden om je creativiteit erin te stoppen, zolang je je basiskennis goed op orde hebt.

06.

Rijst, Pasta en Pizza

Gefrituurde pasta en pizza zijn wellicht geinige gadgets, maar het frituren van rijst kent vele verschijningsvormen in diverse culturen. Dus van kroepoek tot nasibal.

07.

Mayo en desserts

Er zijn een hoop desserts te bedenken met de frituurpan, maar de gefrituurde candybar of bol ijs blijft favoriet. Daarnaast als toegift twee mayonaise-video's.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online proefles frituren bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.