fbpx
Search
Generic filters
Exact matches only

Online Cursus Italiaanse Wijn

Gratis proefles

Deze wijncursus wordt verzorgd door Vinoloog Robert Verweij, tevens Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie. Robert wil op een toegankelijke manier praktische kennis bieden waar je wat mee kunt. In deze wijncursus “Italiaanse wijn” behandelt hij de meest beroemde wijnstreken in Italië en hun wijnen.

Wat krijg je in deze cursus:

42 videolessen over Italiaanse wijn

Meer dan 3 uur aan video’s over over Italiaanse wijn

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met vinoloog Robert Verweij via de online community

Dit prachtige wijnland heeft veel fans, maar ook veel verschillende streken, druiven en stijlen. Hier leer je over alle verschillen en hoe die ontstaan. Na de cursus weet je nog beter welke Italiaanse wijn je wanneer kunt inzetten. Daarnaast ga je veel beter wijn proeven door Robert’s uitgebreide proeflessen.

Inhoud van de Italiaanse Wijn cursus

01.

Italiaanse Wijn Basics

In deze module vind je de basisbeginselen van Italiaanse wijn zoals een korte geschiedenis en de vrij complexe wetgeving. En wat is er zo bijzonder aan Italiaanse wijn en waar is dat aan te danken?

02.

Italiaanse Wijngebieden

Deze module is het hart van de Italiaanse wijncursus. Wat kenmerkt al die verschillende wijngebieden en waarom zijn er zoveel verschillen?

03.

Wijn proeven

Over wijn proeven wordt vaak nogal moeilijk gedaan. Robert is één van de weinige Vinologen die eenvoudig probeert te houden. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is! Als je door wilt groeien zul je moeten trainen, noteren, oefenen, blind proeven en studeren.

04.

Wijn serveren

Met wijn kun je een hoop doen, maar uiteindelijk is het altijd gemaakt om op te drinken. Het maakt echter wel veel uit hóe je wijn serveert. Glaswerk, temperatuur, het zijn allemaal factoren die de smaak beïnvloeden. In deze module leer je daar meer over.

05.

Bonuslessen

Aan kennis heb je niets. Alleen aan doorgegeven of toegepaste kennis heb je wat. Kennis kun je gebruiken om zelf meer van wijn te genieten of om je gasten mee te verwennen. De kennis die je in deze module opdoet gaat niet specifiek over Italiaanse wijn. Je krijgt het van ons om meer te genieten. Gewoon gratis! Want zo zijn we.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend


 

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online proefles Italiaanse wijn bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.