fbpx
Generic filters
Exact matches only

Meer genieten van Italiaanse wijn door meer kennis!

Direct toegang

Ben jij een ambitieuze wijnliefhebber en houd je van Italiaanse wijn? Zou je je wijn skills willen upgraden, zodat je nog betere wijn serveert bij het juiste gerecht? Wil je in jezelf investeren door een fysieke wijncursus of wijnproeverij te doen, maar komt het er vaak niet van door je agenda, de kosten of de afstand? Lees dan vooral verder.

Vinoloog Robert Verweij geeft al 20 jaar lang wijncursussen en wijnopleidingen. Al meer dan 5.000 wijnliefhebbers zoals jij volgde een wijncursus wijnopleiding of wijnproeverij bij hem. Hij volgde zelf vrijwel alle wijnopleidingen van Nederland, waaronder de Wijnacademie waar hij Vinoloog werd. Ook werkte hij jarenlang als TV kok, wellicht ken je hem van programma’s als Life & Cooking bij RTL4.

Het is zijn missie om alle wijnliefhebbers en wijnprofessionals meer kennis bij te brengen over wijn. Hij bezocht veel Italiaanse wijnproducenten en door z’n jarenlange ervaring als wijndocent weet hij precies met welke informatie je thuis meer gaat genieten van (Italiaanse) wijn. Zelf is Robert wijnverzamelaar en is hij door z’n ervaring als chefkok ook specialist in wijn-spijs-combinaties. Hij legt je uit over wat je allemaal kunt proeven in wijn en wat je er bij eet.

Robert heeft al z’n kennis over Italiaanse wijn in een online wijncursus verwerkt. Een uitgebreide cursus waardoor je meer gaat genieten van wijn. Van woensdagavond-Chianti tot de Barolo bij het kerstdiner. Robert vertelt je het verhaal achter de wijn, waardoor je beter gaat proeven en ook kunt benoemen wat je proeft.

Deze wijncursus is niet op één datum (wanneer je niet kunt) en niet op een fysieke plek (waardoor je terug moet rijden). Je hoeft hem niet eens in je (overvolle) agenda te zetten om veel beter te worden met Italiaanse wijn. Het kan allemaal online in je eigen tijd.

Robert laat je stap-voor-stap te laten zien wat je doet voor heerlijke wijnen in het juiste glas, op de juiste temperatuur en bij het juiste gerecht. Wijn die je met trots aan je gasten serveert.

Wat krijg je in deze online wijncursus?

Direct toegang tot alle 42 lessen zodat je gelijk aan de slag kunt

Meer dan 3 uur aan video met inspirerende wijnkennis: van Amarone tot Brunello

Een jaar lang toegang tot de online wijncursus 

Alle proefformulieren en -lijsten zodat je je eigen proeverij kunt organiseren met de Italiaanse wijnen

Rechtstreeks persoonlijk contact met Vinoloog Robert Verweij voor feedback en vragen

Een jaar lang toegang tot de online community en regelmatige live Q&A’s

Modules

01.

Italiaanse Wijn Basics

In deze module vind je de basisbeginselen van Italiaanse wijn zoals een korte geschiedenis en de vrij complexe wetgeving. En wat is er zo bijzonder aan Italiaanse wijn en waar is dat aan te danken?

02.

Italiaanse Wijngebieden

Deze module is het hart van de Italiaanse wijncursus. Wat kenmerkt al die verschillende wijngebieden en waarom zijn er zoveel verschillen?

03.

Wijn proeven

Over wijn proeven wordt vaak nogal moeilijk gedaan. Robert is één van de weinige Vinologen die eenvoudig probeert te houden. Dat betekent echter niet dat het makkelijk is! Als je door wilt groeien zul je moeten trainen, noteren, oefenen, blind proeven en studeren.

04.

Wijn serveren

Met wijn kun je een hoop doen, maar uiteindelijk is het altijd gemaakt om op te drinken. Het maakt echter wel veel uit hóe je wijn serveert. Glaswerk, temperatuur, het zijn allemaal factoren die de smaak beïnvloeden. In deze module leer je daar meer over.

05.

Bonuslessen

Aan kennis heb je niets. Alleen aan doorgegeven of toegepaste kennis heb je wat. Kennis kun je gebruiken om zelf meer van wijn te genieten of om je gasten mee te verwennen. De kennis die je in deze module opdoet gaat niet specifiek over Italiaanse wijn. Je krijgt het van ons om meer te genieten. Gewoon gratis! Want zo zijn we.

€89 €69

Online Italiaanse Wijn Cursus

Garantie: Niet tevreden? Laat ons binnen 7 dagen weten en je krijgt je volledige bedrag terug!

Direct toegang

Voordelen voor jou

01.

Snel van start

Als je inschrijft kun je direct aan de slag.

02.

Eigen tempo

Je kan de videolessen kijken wanneer het jou uitkomt.

03.

Overal te volgen

Je kan de videolessen kijken waar je wilt. Thuis, in de trein of op je werk. Ze zijn op de computer, tablet en uiteraard mobiel te bekijken.

04.

Onbeperkt toegang

Je hebt een jaar lang onbeperkt toegang tot de online videolessen. Dat is een groot voordeel ten opzichte van een fysieke les.

05.

Online community

Je krijgt als online cursist exclusief toegang tot de online community waarbij je vragen kan stellen, content kan delen en leuke interessante contacten kan opdoen.

06.

Lage kosten

De kosten voor een online cursus van CookingAcademy.nl zijn een stuk lager dan bij fysieke cursussen.

Wat vinden onze cursisten?

Marianne Mulder

“Ik dacht dat ik de meeste Italiaanse wijnen en druiven wel kende, maar tijdens de cursus ging er een wereld voor me open. Veel wijnen die nieuw voor me waren heb ik zelf besteld via de proeflijsten, wat ik al kende hoefde ik niet te kopen. Dat is ideaal, ik bestel met meer zelfvertrouwen Italiaanse wijn in een restaurant. Dankjewel, Robert!”

Jasper Kuijpers

“Samen met m’n vrouw heb ik de cursus ‘s avonds gedaan. Natuurlijk met een glaasje wijn erbij! Het voelt goed dat je ook veel praktische tips krijgt over temperatuur en glaswerk. Robert legt rustig uit met humor, je ziet dat hij dit al jaren doet. Ik heb echt zin om weer naar op vakantie naar Italië te gaan!”

Jean-Paul Boomen

“Omdat ik onregelmatig werk kan ik geen fysieke wijncursus volgen. Dit is voor mij de ideale oplossing, ook hoef ik niet naar huis te rijden. M’n vragen stel ik via de community of in de live Q&A. Ik kan nu beter benoemen wat ik proef (leer en bloemen bijv.) en hoe die smaken in de wijn komen.”

Waarom ga je deze online Italiaanse Wijn cursus volgen?

Niet tevreden? Geen probleem, dan krijg je gewoon je geld terug

Ontdek alle Italiaanse geheimen en wijntips van één van de beste wijnproevers van Nederland

Je kunt kijken waar en wanneer het jou uitkomt, zo vaak als je wilt voor één vaste lage prijs

De mogelijkheid om na de cursus samen met Robert wijn te proeven op locatie

Uit te breiden met de pizza- of pasta cursus

Start nu direct met de Online Italiaanse Wijn Cursus

€79 €57

Online Italiaanse Wijn Cursus

Garantie: Niet tevreden? Laat ons binnen 7 dagen weten en je krijgt je volledige bedrag terug!

Direct toegang