Online Cursus Luxe Koken
Gratis proeflesTijdens de feestdagen koken we vaak wat luxer. Daarbij komen technieken voorbij die je niet zo vaak gebruikt. In deze speciale kookcursus nemen we je mee in het bereiden van feestelijke gerechten.
Wat krijg je in deze cursus:
123 videolessen over luxe koken
Meer dan 5 uur aan video’s over luxe koken in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de online cursus luxe koken
Kooktechnieken
Hier vind je leuke kooktechnieken voor een luxe diner, zoals sous vide koken, grillen, geklaarde boter, bijzonder zout en paneren.
Snijtechnieken
Wil je ook zo snel en veilig leren snijden als een kok? Dat kan hier: van julienne tot brunoise, maar ook je mes aanzetten.
Sushi
De populairste sushi in Nederland is uramaki sushi. Deze word gedemonstreerd door Arjan Siemerink, hij leert je ook de perfecte sushirijst bereiden.
Groenten & aardappels
Met groenten kun je van alles! Robert neemt je mee in het blancheren, glaceren, karamelliseren, grillen en poffen. Daarnaast ga je hierna alleen nog maar geniale aardappels bakken en smeuige puree maken.
Pasta
Zonder pastamachine maak jij straks verse pasta, die smaakt zoals in Italië: cavatelli, malloredus, trofi en capunti. Beloofd!
Brood
Bakker Edwin Klaasen leert je brood bakken van knuffeldeeg: een prachtige Franse baguette. Heerlijk vooraf of als ontbijt.
Soep & saus
De signatuur van de chef! We gaan zelf bouillon maken en soep of saus met klassieke roux. maar ook vinaigrette en mayonaise. Naast de classics leer je ook funky schuim maken als funky toets op je gerecht.
Vlees & vis
De perfecte biefstuk bestaat. En jij bakt hem de rest van je leven. Naast veel vleeslessen leer je ook goed kip pocheren, vis bereiden en oesters openen.
Roken
Het is soms even een klusje, maar zelf gerookt voedsel doet het erg goed op de dinertafel. Robert leert je warm èn koud roken. Van eendenborst tot zalm.
Wijn & bier
Bierkenner Fiona de Lange geeft je tips uit de biercursus om nog meer van je bier te genieten. Vinoloog Robert Verweij geeft wijncursus over luxe feestwijnen als Champagne en Bordeaux.
Desserts
Zelf roomijs maken? Check! Gefrituurde pizza met Nutella? Check! Daarnaast veel leuke desserts met sousvide: van yoghurt maken tot sauzen en chocolade tot crème brulée.
Chocolade
In deze module leer je met chocolade werken: het smelten en tempereren door de ent-methode. Hierna kun je de chocolade verwerken waardoor ie glanzend en krokant wordt.
Koffie & thee
Wat een dreamteam: Jeroen Veldkamp en Mariëlla Erkens geven je tips over hun specialiteit: overheerlijke koffie en thee.
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend