fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Cursus Luxe Koken

Gratis proefles

Tijdens de feestdagen koken we vaak wat luxer. Daarbij komen technieken voorbij die je niet zo vaak gebruikt. In deze speciale kookcursus nemen we je mee in het bereiden van feestelijke gerechten.

Wat krijg je in deze cursus:

123 videolessen over luxe koken

Meer dan 5 uur aan video’s over luxe koken in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

Inhoud van de online cursus luxe koken

01.

Kooktechnieken

Hier vind je leuke kooktechnieken voor een luxe diner, zoals sous vide koken, grillen, geklaarde boter, bijzonder zout en paneren.

02.

Snijtechnieken

Wil je ook zo snel en veilig leren snijden als een kok? Dat kan hier: van julienne tot brunoise, maar ook je mes aanzetten.

03.

Sushi

De populairste sushi in Nederland is uramaki sushi. Deze word gedemonstreerd door Arjan Siemerink, hij leert je ook de perfecte sushirijst bereiden.

04.

Groenten & aardappels

Met groenten kun je van alles! Robert neemt je mee in het blancheren, glaceren, karamelliseren, grillen en poffen. Daarnaast ga je hierna alleen nog maar geniale aardappels bakken en smeuige puree maken.

05.

Pasta

Zonder pastamachine maak jij straks verse pasta, die smaakt zoals in Italië: cavatelli, malloredus, trofi en capunti. Beloofd!

06.

Brood

Bakker Edwin Klaasen leert je brood bakken van knuffeldeeg: een prachtige Franse baguette. Heerlijk vooraf of als ontbijt.

07.

Soep & saus

De signatuur van de chef! We gaan zelf bouillon maken en soep of saus met klassieke roux. maar ook vinaigrette en mayonaise. Naast de classics leer je ook funky schuim maken als funky toets op je gerecht.

08.

Vlees & vis

De perfecte biefstuk bestaat. En jij bakt hem de rest van je leven. Naast veel vleeslessen leer je ook goed kip pocheren, vis bereiden en oesters openen.

09.

Roken

Het is soms even een klusje, maar zelf gerookt voedsel doet het erg goed op de dinertafel. Robert leert je warm èn koud roken. Van eendenborst tot zalm.

10.

Wijn & bier

Bierkenner Fiona de Lange geeft je tips uit de biercursus om nog meer van je bier te genieten. Vinoloog Robert Verweij geeft wijncursus over luxe feestwijnen als Champagne en Bordeaux.

11.

Desserts

Zelf roomijs maken? Check! Gefrituurde pizza met Nutella? Check! Daarnaast veel leuke desserts met sousvide: van yoghurt maken tot sauzen en chocolade tot crème brulée.

12.

Chocolade

In deze module leer je met chocolade werken: het smelten en tempereren door de ent-methode. Hierna kun je de chocolade verwerken waardoor ie glanzend en krokant wordt.

13.

Koffie & thee

Wat een dreamteam: Jeroen Veldkamp en Mariëlla Erkens geven je tips over hun specialiteit: overheerlijke koffie en thee.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend


 

Proefles

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend proeflessen van de online cursus luxe koken bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.