fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Gevogelte Cursus

Gratis proefles

Gevogelte is erg smakelijk en (vaak) betaalbaar. In deze cursus vind je geen recepten zoals “gebakken kip met champignonsaus”. Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige gerechten met gevogelte te maken.

Wat je krijgt in deze gevogelte cursus:

51 videolessen over gevogelte

Meer dan 6,5 uur aan video’s over gevogelte in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

We beginnen met de basis zoals pannen, Maillard en bakprocessen. Daarna gaan we diep in op technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen. Ook laat Robert je zien hoe je een hele vogel kunt verdelen in bouten, vleugels, etc. We kijken ook naar methodes om te paneren en frituren, voor kippen met krokante korstjes. En ja, daar horen kroketten bij! Verder leer je pekelen en hamburgers maken, naast sous vide technieken voor filets, bouten en eieren. Als bonus laten we zien hoe je een smeuige omelet of klassieke scrambled eggs maakt.

Inhoud van de gevogelte cursus

01.

Basiskennis

Om gevogelte goed te kunnen bereiden heb je een goed fundament nodig qua kennis. Hoe werkt warmte? Hoe werkt een oven en hoe krijg je een lekker korstje?

02.

Basistechnieken

Een techniek is toegepaste kennis. Je zet je basiskennis uit module 1 om in handelingen die leiden tot heerlijke gerechten: geurige bouillon, gebraden kalkoen en sappige kip.

03.

Paneren en frituren

Gevogelte houdt van een korstje. Of dit nu z'n eigen krokante velletje is, een jasje van beslag of een korstje van Jack Daniëls en Bugles. Van kipschnitzel tot gefrituurde eieren vind je in deze module.

04.

Overige technieken

Sous vide koken, pekelen, hamburgers maken en risotto: hier vind je nog meer technieken die je op gevogelte kunt toepassen.

05.

Eieren

Eieren bevatten de essentie van eiwitrijke producten. Als je eieren begrijpt, begrijp je ook kipfilet, biefstuk en vis. Hoe reageren ze op hitte, zout of zuur? In deze module leer je eieren tot in perfectie bereiden.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online gevogelte proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.