We beginnen met de basis zoals pannen, Maillard en bakprocessen. Daarna gaan we diep in op technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen. Ook laat Robert je zien hoe je een hele vogel kunt verdelen in bouten, vleugels, etc. We kijken ook naar methodes om te paneren en frituren, voor kippen met krokante korstjes. En ja, daar horen kroketten bij! Verder leer je pekelen en hamburgers maken, naast sous vide technieken voor filets, bouten en eieren. Als bonus laten we zien hoe je een smeuige omelet of klassieke scrambled eggs maakt.
Online Gevogelte Cursus
Gratis proeflesGevogelte is erg smakelijk en (vaak) betaalbaar. In deze cursus vind je geen recepten zoals “gebakken kip met champignonsaus”. Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige gerechten met gevogelte te maken.
Wat je krijgt in deze gevogelte cursus:
51 videolessen over gevogelte
Meer dan 6,5 uur aan video’s over gevogelte in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de gevogelte cursus
Basiskennis
Om gevogelte goed te kunnen bereiden heb je een goed fundament nodig qua kennis. Hoe werkt warmte? Hoe werkt een oven en hoe krijg je een lekker korstje?
Basistechnieken
Een techniek is toegepaste kennis. Je zet je basiskennis uit module 1 om in handelingen die leiden tot heerlijke gerechten: geurige bouillon, gebraden kalkoen en sappige kip.
Paneren en frituren
Gevogelte houdt van een korstje. Of dit nu z'n eigen krokante velletje is, een jasje van beslag of een korstje van Jack Daniëls en Bugles. Van kipschnitzel tot gefrituurde eieren vind je in deze module.
Overige technieken
Sous vide koken, pekelen, hamburgers maken en risotto: hier vind je nog meer technieken die je op gevogelte kunt toepassen.
Eieren
Eieren bevatten de essentie van eiwitrijke producten. Als je eieren begrijpt, begrijp je ook kipfilet, biefstuk en vis. Hoe reageren ze op hitte, zout of zuur? In deze module leer je eieren tot in perfectie bereiden.
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend