fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Groenten Cursus

Gratis proefles

Er is bij (hobby)koks veel behoefte aan nieuwe groentenskills. Groenten kunnen op zó veel manier worden bereid. In deze online groenten cursus leer je alles over het bereiden van groenten.

Wat je krijgt in deze cursus:

72 videolessen over groenten

Meer dan 5 uur aan video’s over groenten in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

Je leert over processen als garing, fermentatie, Maillard-reactie en thermodynamica begrijpen en beheersen, waardoor je je groenten beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden.

Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.

Inhoud van de groenten cursus

01.

Hoog & Droog

Groente bereidingen zonder vloeistof op hoge temperatuur zoals wokken, grillen en poffen. Daarnaast leer je hoe warmte zich gedraagt en wat de reactie van Maillard doet.

02.

Nat & Laag

Groente bereidingen met vloeistof op matige temperatuur. Bijvoorbeeld koken, stomen, blancheren, sous vide koken en bouillon maken.

03.

Groenten snijden

Je leert hier snijden als een kok: julienne, brunoise, chiffonade, hakken en werken met de mandoline.

04.

Koude bereidingen

Als klein extraatje wat koude bereidingen zoals gazpacho, tapenade en vinaigrette.

05.

Bijzondere bereidingen

Hier vind je de wat spannendere dingen die je met groenten kunt doen: drogen, opschuimen, fermenteren en met de gasbrander garen. En natuurlijk chips maken.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online proefles groenten bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.