fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Koffie Cursus

Gratis proefles

De beste en bekendste barista van Nederland is Jeroen Veldkamp. Hij is één van de grondleggers van de Nederlandse barista-scène en tweevoudig Nederlands Kampioen barista. Daarnaast is hij horecaconsultant en eigenaar van koffieketen Coffeelab. Hij deelt nu zijn enorme kennis in deze online koffie cursus.

Wat je krijgt in deze koffiecursus:

47 videolessen over koffie

Meer dan 3 uur aan video’s over koffie in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

Inhoud van de online koffie cursus

01.

Basics

Hier vind je de basics die van toepassing zijn op zowel espresso als slow coffee. Jeroen leert je alles over roasting, herkomst, malen, kopen, bewaren, productie, water en servies.

02.

Espresso

Jeroen begint met machines, meten en wegen. Na de perfecte espresso volgen alle varianten: doppio, americano, corretto, ristretto, affogato, cappuccino, iced cappuccino en romano. Hij eindigt met een fouten-analyse zodat je altijd je skills en espresso kunt toetsen en verbeteren.

03.

Slow coffee

Slow coffee bestaat natuurlijk al heel lang. Jeroen leert je echter de optimale smaken uit je koffie te halen met de Chemex, filtermachine, Hario V60 dripper, Aeropress en cafetière.

04.

Melk en latte art

De module begint met het perfect opschuimen van de melk. Daarna behandelen we de fijne kneepjes van de flat white, koffie verkeerd, affogato, espresso macchiato, latte macchiato, cortado, cappuccino en iced cappuccino. Bij latte art leer je van Jeroen het hartje, appeltje en rosetta.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een proefles van de online koffiecursus bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.