Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor je je pizza beter, smakelijker gaat bakken. We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Je gaat dus niet zomaar pizza bakken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.
Online Pizza Cursus
Gratis proeflesWil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo? Wil je een constante en hoge kwaliteit? Dan zit je hier goed. In deze online cursus gaat dé pizzabakker van Nederland, Simon Giaccotto, jou stap voor stap uitleggen wat daar voor nodig is.
Inhoud van de pizza cursus
Pizza Basics
Dit is echt de basis van het pizza bakken, maar dan wel uitgebreid en goed onderbouwd. Warmte-overdracht, pizza-soorten, maten, gewichten en hardware. Ook leer je pizza bakken voor grote groepen en in de horeca.
Deeg & Rijzen
Deeg is de basis van je pizza, het maakt of breekt je pizza en dus jouw reputatie als pizzabakker. Meel, bloem, verhoudingen, recepten, kneden, rijpen, rijzen en bewaren: alles over echt goed pizzadeeg leer je hier.
Stretchen, saus & kaas
Hoe vorm je de perfecte pizzabodem en hoe leg je de basis? De basis van pizza is vaak saus en kaas. Op die twee gaan we in deze module dieper in.
Toppings
Toppings zijn een hot topic in de pizza-scene. Simon legt je uit welke klassiekers er zijn en laat er een aantal zien. Daarnaast uiteraard veel tips waarvan je direct zelf betere pizza gaat bakken.
Bakken & ovens
Alles over de verschillende pizza-ovens, houtovens, steenovens en thuisovens leer je hier.
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend