Search
Generic filters
Exact matches only

Online Pizza Cursus

Gratis proefles

Wil je pizza’s bakken als een Italiaanse pizzaiolo? Wil je een constante en hoge kwaliteit? Dan zit je hier goed. In deze online cursus gaat dé pizzabakker van Nederland, Simon Giaccotto, jou stap voor stap uitleggen wat daar voor nodig is.

Je leert het deeg- en bakproces begrijpen en beheersen, waardoor je je pizza beter, smakelijker gaat bakken. We vinden het vooral belangrijk dat je de pizzabodem goed onder controle krijgt. Je gaat dus niet zomaar pizza bakken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.

Inhoud van de pizza cursus

01.

Pizza Basics

Dit is echt de basis van het pizza bakken, maar dan wel uitgebreid en goed onderbouwd. Warmte-overdracht, pizza-soorten, maten, gewichten en hardware. Ook leer je pizza bakken voor grote groepen en in de horeca.

02.

Deeg & Rijzen

Deeg is de basis van je pizza, het maakt of breekt je pizza en dus jouw reputatie als pizzabakker. Meel, bloem, verhoudingen, recepten, kneden, rijpen, rijzen en bewaren: alles over echt goed pizzadeeg leer je hier.

03.

Stretchen, saus & kaas

Hoe vorm je de perfecte pizzabodem en hoe leg je de basis? De basis van pizza is vaak saus en kaas. Op die twee gaan we in deze module dieper in.

04.

Toppings

Toppings zijn een hot topic in de pizza-scene. Simon legt je uit welke klassiekers er zijn en laat er een aantal zien. Daarnaast uiteraard veel tips waarvan je direct zelf betere pizza gaat bakken.

05.

Bakken & ovens

Alles over de verschillende pizza-ovens, houtovens, steenovens en thuisovens leer je hier.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend


 

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online pizza proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.