fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online SDEN 1 (Wijnvignet) Wijncursus

Gratis proefles

Onze chefkok & vinoloog Robert Verweij gaat je in deze starterscursus meer leren over wijnen, het proeven en de verschillende wijngebieden. Hij vertelt luchtig en toegankelijk, dus geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Je krijgt dus praktische kennis waar je echt wat mee kunt.

Wat krijg je in deze cursus:

22 videolessen over wijn

Meer dan 2,5 uur aan video’s over wijn

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met vinoloog Robert Verweij via de online community

Deze basis wijncursus is vooral gericht op het genieten van wijn. Dat doe je iets meer als je meer van wijn weet en wat meer handvaten hebt over het omgaan met wijn. Een goede opstap dus voor liefhebbers die iets meer over wijn willen weten maar (nog) niet diep in de boeken willen duiken.

Je kunt aansluitend het landelijk erkende basisdiploma “Wijnvignet SDEN 1” behalen, maar dat is vrijblijvend. Ter voorbereiding op het examen kun je het lesboekje ‘Ik weet wat van wijn’ gebruiken. Dit boekje kun je bestellen op Wijn.nl en is niet verplicht bij de online cursus. Wil je na deze cursus Wijnvignet verder kun je kiezen voor de Wijnoorkonde (SDEN 2). Deze wijncursus is ook beschikbaar op CookingAcademy.nl.

Na deze cursus ken je de belangrijkste do’s en dont’s, daarnaast kun je nog beter wijnen kiezen in het restaurant of wijnwinkel. Ook ken je de belangrijkste wijnlanden en hun druiven.

Inhoud van de SDEN 1 cursus

01.

Basics

De basics van wijn: wat is de definitie en hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

02.

Omgaan met wijn

Hier vind je de lessen over het omgaan met wijn: het bewaren, gereedschap en temperatuur.

03.

Wijnlanden

In welke wijnlanden en welke wijngebieden wordt er wijn gemaakt? Hier vind je de uiteindelijke verschillen in stijlen en druiven.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend


 

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online SDEN 1 proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.