fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online SDEN 3 (Wijnbrevet) Wijncursus

Gratis proefles

Onze chefkok & vinoloog Robert Verweij gaat je veel meer leren over wijn. Van goed proeven en beschrijven tot de bekendere wijngebieden. Hij vertelt luchtig en toegankelijk, dus geen stoffige verhalen met moeilijke taal. Je krijgt dus praktische kennis waar je echt wat mee kunt.

Wat krijg je in deze cursus:

39 videolessen over wijn

Meer dan 6 uur(!) aan video’s over wijn

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met vinoloog Robert Verweij via de online community

Deze wijncursus is vooral gericht op meer wijnkennis vergaren. De doelgroep bestaat uit de wat gevorderde wijnliefhebbers en mensen die werkzaam zijn in de horeca of wijnhandel. Welke wijn past bij welk gerecht, op welke temperatuur, in welk glaswerk? Deze cursus is duidelijk uitgebreider en diepgaander dan SDEN 1 en SDEN 2. Je hoeft deze niet persé van tevoren te doen, maar het is wel een goede opstap.

Je kunt aansluitend het landelijk erkende basisdiploma “Wijncertificaat SDEN 3” behalen. Dit is verplicht mocht je aan de Vinologenopleiding willen deelnemen. Ter voorbereiding op het examen kun je het lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ gebruiken. Dit boek kun je bestellen op Wijn.nl en is niet verplicht bij de online cursus. Wel raden we het aan omdat je dan nog meer wijnkennis opdoet.

Na deze cursus ken je de belangrijkste do’s en dont’s, daarnaast kun je aan het werk in de horeca of wijnhandel. Ook ken je nóg meer wijngebieden, druiven en stijlen.

Inhoud van de SDEN 3 cursus

01.

Basics

De basics van wijn: wat is de definitie en hoe wordt het eigenlijk gemaakt?

02.

Omgaan met wijn

Hier vind je de lessen over het omgaan met wijn: het bewaren, gereedschap en temperatuur.

03.

Wijnlanden

In welke wijnlanden en welke wijngebieden wordt er wijn gemaakt? Hier vind je de uiteindelijke verschillen in stijlen en druiven.

04.

Documentatie

Hier vind je een aantal handige documenten zoals proefformulieren en readers.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online SDEN 3 proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de online proefles.