De Japanse keuken kenmerkt zich door eenvoud, umami, balans, respect, versheid en de juiste bereiding. Je leert het sushiproces begrijpen en beheersen, waardoor je je sushi beter, smakelijker en efficiënter gaat bereiden. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek. Dit doen we door theorie- en praktijkvideo’s.
Online Sushi Cursus
Gratis proeflesIn deze online sushi cursus leer je alles over het bereiden van sushi. Van het fileren, ontgraten en snijden van de vis tot bereiden en gebruiken van de sushirijst.
Wat je krijgt in deze cursus:
46 videolessen over sushi
Meer dan 3 uur aan video’s over sushi in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de sushi cursus
Rijst & Ingredienten
Ingrediënten zijn heilig in de Japanse keuken. Vooral versheid en kwaliteit, dit geldt nog in overtreffende trap voor de rijst.
Vis prepareren
Vis prepareren omvat het schubben, fileren, schoonmaken en snijden. Niet het makkelijkste deel, maar essentieel om te leren.
Sushi maken
Het uiteindelijke maken van de sushi is bedrieglijk eenvoudig. Doch als je eenmaal de slag te pakken hebt komt het helemaal goed. Tip: maak na 2 keer oefenen pas de derde keer sushi voor je gasten!
Sashimi
Sashimi is de ultieme test voor de sushi-kok. Er valt niets te verbergen. Versheid, snijwijze, alles wat je proeft valt onder de kunde en verantwoordelijkheid van de kok... Succes!
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend