fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Vis Cursus

Gratis proefles

Vis is een prachtig, maar delicaat product. Belangrijk is dat de vis altijd in z’n waarde blijft. In deze cursus vind je geen recepten zoals “gebakken zalm met worteltjes en roomsaus”. Wel leer je hier de basiskennis en technieken om de rest van je leven prachtige visgerechten te maken.

Wat je krijgt in deze cursus:

58 videolessen over vis

Meer dan 3 uur aan video’s over vis in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

Eerst leer je hoe je vis kunt fileren en schoonmaken. Daarna gaan we diep in op technieken zoals bouillon maken, wokken, marineren en grillen. We kijken ook naar methodes om te paneren en frituren, voor vis met een krokant korstje. En ja, daar horen kroketten bij! Verder leer je vis pekelen, ceviche maken, sous vide koken, pocheren, stomen en nog veel meer.

Inhoud van de vis cursus

01.

Basiskennis

Om vis goed te kunnen bereiden heb je een goed fundament nodig qua kennis. Hoe werkt warmte? Hoe werkt een oven en hoe krijg je een lekker korstje?

02.

Basistechnieken

Een techniek is toegepaste kennis. Je zet je basiskennis uit module 1 om in handelingen die leiden tot heerlijke gerechten: geurige bouillon, sappige zalmfilet en krokant gebakken zeebaars.

03.

Vis schoonmaken

Grofweg zijn er maar 2 soorten vissen: rondvissen en platvissen. Als je 1 rondvis kunt schoonmaken, kun je dat ook met andere rondvissen. Dat geldt natuurlijk ook voor platvissen. Soms zijn er wel wat extra technieken, die laten we ook zien.

04.

Paneren en frituren

Vis houdt van een korstje. Of dit nu z'n eigen krokante huidje is, een jasje van beslag of een korstje van kruidenpanko. Van gebloemde schol tot sterrenstijl kibbeling vind je in deze module.

05.

Overige technieken

Sous vide koken, pekelen, drogen en risotto: hier vind je nog meer technieken die je op vis kunt toepassen.

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend


 

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online vis proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.