Je leert bij ons het hele proces van het bereiden van vlees begrijpen en beheersen, waardoor je vlees smakelijker wordt. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.
Online Vlees Cursus
Gratis proeflesIn deze online vlees cursus leer je alles over het bereiden van verschillende type vlees. Wat is nou de beste manier om een biefstuk te bakken? Naast antwoord op die vraag krijg je antwoord op alle vragen die je hebt over het bereiden van vlees.
Wat je krijgt in deze cursus:
62 videolessen over vlees
Meer dan 4 uur aan video’s over vlees in totaal
Een jaar lang toegang tot de online cursus
Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community
Inhoud van de vlees cursus
Basics
Deze module bestaat uit essentiële theorie, hardware-kennis en een aantal technieken. Dus van koekenpannen en vetstof tot warmte-overdracht tot bouillon maken.
Rood vlees
Biefstuk is niet alleen maar Hollandse, kogel- of ossenhaasbiefstuk. Deze module gaat over bijvoorbeeld ribeye, entrecote, staartstuk, uitgesneden sukade, longhaas. Maar niet alleen runderen geven "rood vlees", ook lamsracks, lamsfilet en varkenshaas krijg je allemaal onder de knie met deze methodes.
Stoven, ribben & ragu
Stoofvlees klinkt Nederlands, maar de kennis in deze module gebruik je voor boeuf bourguignon, ossobuco en rendang. Daarnaast wat aandacht voor spareribs, doch als je die theorie goed kent kun je ook pulled pork, shortribs en brisket tot in perfectie bereiden. En ragù? Dat is een vleessaus op basis van tomaten, geen tomatensaus op basis van vlees. En daarom staat hij hiertussen.
Ballen & burgers
Deze module gaat niet alleen over ballen en burgers. Tussen de regels door leer je over binding en het omgaan met gemalen vlees, dus ook de basisbeginselen om zelf worsten of frikadellen te maken.
Paneren & frituren
Deze module gaat over de vele manieren waarop je vlees een omhulsel kunt geven. Een laagje bloem, een beslag of een krokante korst. Vervolgens kun je het in de koekenpan bakken of in de frituur.
Toevoegingen
Vlees reageert altijd op de toevoeging van bijvoorbeeld zout of zuur. Hoe kun je dit in je voordeel ombuigen?
Over CookingAcademy.nl
Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt
Zowel theorie als praktijk
Door ervaren gespecialiseerde chefs
Inclusief online community
Gratis en vrijblijvend