fbpx
Generic filters
Exact matches only

Online Vlees Cursus

Gratis proefles

In deze online vlees cursus leer je alles over het bereiden van verschillende type vlees. Wat is nou de beste manier om een biefstuk te bakken? Naast antwoord op die vraag krijg je antwoord op alle vragen die je hebt over het bereiden van vlees.

Wat je krijgt in deze cursus:

62 videolessen over vlees

Meer dan 4 uur aan video’s over vlees in totaal

Een jaar lang toegang tot de online cursus

Rechtstreeks contact met culinair expert Robert Verweij via de online community

Je leert bij ons het hele proces van het bereiden van vlees begrijpen en beheersen, waardoor je vlees smakelijker wordt. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s.

Inhoud van de vlees cursus

01.

Basics

Deze module bestaat uit essentiële theorie, hardware-kennis en een aantal technieken. Dus van koekenpannen en vetstof tot warmte-overdracht tot bouillon maken.

02.

Rood vlees

Biefstuk is niet alleen maar Hollandse, kogel- of ossenhaasbiefstuk. Deze module gaat over bijvoorbeeld ribeye, entrecote, staartstuk, uitgesneden sukade, longhaas. Maar niet alleen runderen geven "rood vlees", ook lamsracks, lamsfilet en varkenshaas krijg je allemaal onder de knie met deze methodes.

03.

Stoven, ribben & ragu

Stoofvlees klinkt Nederlands, maar de kennis in deze module gebruik je voor boeuf bourguignon, ossobuco en rendang. Daarnaast wat aandacht voor spareribs, doch als je die theorie goed kent kun je ook pulled pork, shortribs en brisket tot in perfectie bereiden. En ragù? Dat is een vleessaus op basis van tomaten, geen tomatensaus op basis van vlees. En daarom staat hij hiertussen.

04.

Ballen & burgers

Deze module gaat niet alleen over ballen en burgers. Tussen de regels door leer je over binding en het omgaan met gemalen vlees, dus ook de basisbeginselen om zelf worsten of frikadellen te maken.

05.

Paneren & frituren

Deze module gaat over de vele manieren waarop je vlees een omhulsel kunt geven. Een laagje bloem, een beslag of een krokante korst. Vervolgens kun je het in de koekenpan bakken of in de frituur.

06.

Toevoegingen

Vlees reageert altijd op de toevoeging van bijvoorbeeld zout of zuur. Hoe kun je dit in je voordeel ombuigen?

Over CookingAcademy.nl

CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Kennis en technieken waar je je hele leven profijt van hebt

Zowel theorie als praktijk

Door ervaren gespecialiseerde chefs

Inclusief online community

Gratis proefles

Gratis en vrijblijvend

Proefles

 

Wil je gewoon gratis en vrijblijvend een online vlees proefles bekijken? Registreer hieronder en je ontvangt direct de inloggegevens voor de proefles.